Zarząd Federacji Uniwersytetu Trzeciego Wieku Warmii i Mazur w Olsztynie
mają zaszczy zaprosić na :

WOJEWÓDZKĄ KONFERENCJĘ SENIORALNĄ w dniach 18-19 października 2024 Stare Jabłonki Hotel „ ANDERS”

„Senior- moje życie, moja grupa, mój świat-wyzwania i oczekiwania ”

Organizator i realizator zadania – Federacja Uniwersytetów Trzeciego Wieku Warmii i Mazur w Olsztynie

Program:

18 październik 2024 (piątek)
Godz. 9.30 – 10,00 rejestracja uczestników
Godz.10,oo Uroczyste otwarcie Konferencji, powitanie zaproszonych gości –oraz uczestników dwudniowej konferencji reprezentujących uniwersytety trzeciego wieku z Warmii i Mazur- prezes federacji
Godz. 10.15 – 11,15 prof. A. Górska rektor OSW w Olsztynie -wykład „Oczekiwania życiowe osób w późnej dorosłości- problemy czy potrzeby?”
Godz. 11,15 – 12,oo  -Małgorzata DOMURAT-Dep. Ochrony Środowiska  UM.– wykład :”Zielone życie po 60 -tce- jak seniorzy mogą przyczyniać się do ochrony środowiska”-?
Godz. 12,oo – 12,3o przerwa kawowa
Godz. 12,45 – 13,30 dyr. PTTK Olsztyn Marian Jurak ” Odkrywanie lokalnych i regionalnych atrakcji turystycznych”
Godz. 13,3o – 14,oo dr. Wojciech Sobina – „Inspirujące podróże seniorów”                                                                                                                                                                                                Godz.14,oo – 15,oo obiad w Sali restauracyjnej hotelu
Godz.15,oo -18,oo czas wolny
Godz.18,oo-22,oo Uroczysta kolacja- integracja przy muzyce (restauracja hotelowa)

19 października 2024 (sobota)
Godz. 8,oo -9,3o śniadanie
Godz. 10,oo – 11.oo – dr. Bartłomiej Nowak Uczelnia Vistula Warszawa wykład „Zagrożenia współczesnego świata-tendencje i przewidywania”
Godz.11,oo-11,30 przerwa kawowa
Godz.11,3o-12,3o dr. Jacek Łapiński Uniwersytet Białostocki „100 wesołych inspiracji na 100 lat dobrego życia”
Godz. 12,45 -13,45- podsumowanie konferencji, omówienie zamierzeń federacji  do końca br .podsumowanie projektu Erasmus, spartakiady sportowej, plany na rok 2025 – Prezes Federacji
Godz.14,oo-15,oo obiad w restauracji hotelowej- zakończenie konferencji.